Stadsradio Halle Stream

Met een hart voor Vlaamse muziek en klassiekers


Windows Media Player met songinfo

Mobiele gebruikers

 

Winamp/VLC/I-Tunes ....
Livestream - Video
Videostream

 

Geboren in the Sixties? Of gek van Rock & Roll uit de fifties? Dan mag u dit uur niet missen… De Beatlemania verovert de wereld… Roy Orbison piekt met zijn "Only the lonely", Canzonissima zorgt op de BRT voor een hele resem aan Vlaamse superhits, Will Tura begint aan een indrukwekkende carrière, Woodstock wordt het beroemdste muziekfestival ooit, de opkomst van de hippies, de Amerikaanse president wordt dramatisch neergeschoten… En er is mei ’68: een ware schokgolf. Muziek uit die tijd, dagelijks tussen 18 en 19 uur bij Stadsradio Halle.  


 

The Beatles zijn niet meer en Elvis rockt ook steeds minder. Iedereen laat zich meeslepen door de catchy melodiën van ondermeer ABBA en Boney M. Er is de opkomst van de reggea met Bob Marley. De disco kent een absoluut hoogtepunt. BZN, Luv en George Baker Selection: de Nederlandse groepen doen Vlaanderen daveren. Ook Vlaamse artiesten beleven hoogdagen: Willy Sommers, Jimmy Frey, John Terra en vele anderen. De muzikale films Saturday night fever en Grease vieren hoogtij… Mis geen seconde van de 70's! Elke avond vanaf 19 uur op Stadsradio Halle.  


De jaren 80 kent vele idolen en iconen. Van de knotsgekke Dolly Dots tot het Duitse duo Modern Talking, Elton John, George Michaël, Paul Young, Whitney Houston, Prince, Madonna en natuurlijk Michael Jackson... In Vlaanderen gaat het echter niet zo goed met de muziek/ Will Tura en Willy Sommers blijven echter wel op volle toeren draaien. Pas in 1989 toen VTM werd opgericht, schoten de Vlaamse producties naar de top. Herbeleef de jaren 80 op dinsdag en woensdag vanaf 20 uur op Stadsradio Halle. De dansmuziek uit die tijd hoor je zeker op vrijdag in Dansradio.

Stadsradio 
in de pers